Hösten är bästa tid att bygga Thermoblockpool!

Bada medan grannen bygger!

Hösten är bästa tiden att bygga Thermoblockpool av många anledningar, här är några av dem

Lockade tanken på egen pool någon gång under sommarens värmebölja? Bygger du nu så kan du bara njuta hela nästa sommar, och nästa, och nästa….

Visst vore det skönt med en egen pool, en plats att samla familj och vänner på och slippa dra iväg till stranden med hela familjen så snart solen visar sig. Poolområdet blir en plats att koppla av på, bästa lekplatsen för barnen, en plats för motion och en vattenspegel i trädgården. Alla har sin egen anledning att bygga pool, men gemensamt är att det är en källa till glädje för alla i många år framöver. Chemoforms populära Thermoblockpool är investering i din fastighet som håller lika länge som ditt hus. Poolen byggs av ihåliga frigolitblock som armeras och fylls med betong, med samma teknik som många hus byggs idag.

För de flesta tar det lite tid att bli klara med sitt poolprojekt så sätt igång nu så att du blir klar till sommaren istället för att bygga hela sommaren!

Efter en skön sommar i trädgården har du full koll på var solen värmer bäst, var det blåser minst och var familjen samlas, dvs. bästa placeringen av en pool.

Bästa placeringen av en pool är på ett soligt läge och där det inte blåser så mycket. För en lättskött pool ser du till att det inte finns några stora träd i närheten. Poolen behöver stå på ett fast och stabilt underlag. Med en Thermoblockpool har du valfriheten att gräva ned den, helt eller delvis, eller placera den ovan mark. En nedgrävd pool ger ett lyxigt intryck och du kommer lätt i och ur poolen. Med en fristående pool ovan mark blir kostnaderna för grävning och schaktning lägre och du kan bygga in den i altandäcket. För sluttande tomter är detta en perfekt typ av pool eftersom några sidor kan vara nedgrävda och andra fria.

Efter sommaren i trädgården har du bättre koll på den perfekta placeringen av din pool än efter en vintern i brasvärme och TV-soffa.

Poolföretagen har det mycket lugnare under hösten, leveranstiderna kortare, stressen mindre och sommarens poolprojekt är färska i minnet. Erfarenhet och mindre stress ökar chansen att allt blir precis sådär bra som du vill ha det.

När de första solstrålarna tittar fram i vår drar poolbyggandet igång i full kraft för alla som jobbar med pooler, oavsett om man tillverkar, säljer eller bygger. Leveranstiderna blir snabbt längre och det är lätt att bli stressad med deadlines för skolavslutningar, student, midsommar och bröllop. För att vara helt ärlig så är det lättare att göra rätt i ett lugnare tempo och med sommarens erfarenheter av olika poolprojekt färskt i minnet.

Betongen till både bottenplatta och pool har tid att brinna i lagom temperatur för bästa resultat. Återfyller du dessutom med schaktmassor runt poolen under hösten hinner de också sätta sig under vintern innan du gör ett golv runt poolen.

Att bygga en Thermoblockpool är ett projekt i flera steg. Du behöver schakta marken där poolen ska stå, för att sänka ner den eller få den helt slät. Sen ska en bottenplatta gjutas och härda några veckor innan själva poolbygget påbörjas. När stommen av frigolitblock är byggd och armerad så fylls väggarna med betong, som också ska härda några veckor innan marken återställs runt poolen. Det gör att det är ett projekt som gärna tar ett par månader och som är idealiskt att göra under hösten så att det inte tar hela sommaren innan det går att börja bada.
Med fördel gör du klart grund och poolstomme under hösten och så snart värmen kommer tillbaka i vår hänger du i linern (poolduken) och fyller poolen med vatten.

Ska du bygga ett pooldäck i trä eller sten runt poolen så är det också en fördel att återfylla området kring poolen tidigt så hinner marken sätta sig lite under vintern.

Byggperioden blir under den årstid då du vistas mindre i trädgården och inte störs lika mycket av att trädgården är en byggarbetsplats och till våren njuter du av sköna bad och en vacker trädgård medan grannen gräver för sin pool.

Ett poolbygge blir oftast ett stort projekt i trädgården där delar av trädgården blir en stor byggarbetsplats under en period. Under hösten är de flesta ute mindre tid än under sommaren och det blir dessutom snabbt mörkt på kvällarna när du är hemma och bygget upplevs inte alls störande.

Under våren sår du i gräs där det behövs under den årstid då det växer bäst, och återställer resten av trädgården så är den snygg igen till nästa sommar då du återigen vill spendera all tid utomhus.

Det bästa av allt är att du är klar med din pool då det är dags att bada och kan plaska och njuta när grannen sätter spaden i marken för att påbörja sitt poolprojekt! Beställer och bygger du din pool i höst så får du dessutom årets priser, innan de höjs inför nästa säsong!