Köpvillkor

Vid order

När du slutfört din order med kort dras kostnaden vid köp. I beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till webbshop@hemochhantverk.com. Vår betalleverantör är: KLARNA.

Betalning

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på hemochhantverk.com. Genom att beställa varor på hemochhantverk.com accepterar du de allmänna villkoren samt integritetspolicyn. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. 

Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.
Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Leverans

Leveranstiderna varierar, finns varan hemma på lager är leverans inom 2-3 dagar. Pooler samt pooltak kan ha varierande leveranstider från 5-10 veckor. Vi försöker alltid ge korrekt leveranstid vid order och kontakt med oss. Beställningar lagda på helger skickas tidigast på närmast vardag.
Om förseningar i leveransen skulle uppstå, kontakta oss på e-postadress: webbshop@hemochhantverk.com.
Vi samarbetar med: Olika fraktbolag.
Leveransbolaget skickar ut sin avisering via SMS, det är viktigt att ange ett mobilnummer i samband med beställningen så att ni kan nås.
Produkter som skadats under leverans måste anmälas inom 3 arbetsdagar från uthämtad leverans för att det ska vara en godkänd reklamation.
Kostnad för frakt är varierande beroende på produkt, fri frakt vid köp över 1500 kr för paket under 20 kg.

Övriga fraktkostnader:

Pall 20-99 kg = 1200 kr.
Pall 100-199 kg = 2 950 kr
Pall 200 kg > = 5 950 kr

Ej uthämtade paket

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift på 250 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.

Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Ångerrätten gäller dock inte vid specialbeställda varor. När du lägger en order på en specialbeställd produkt så accepterar du dessa villkor och samtycker till att vi börjar tillverka din produkt och att ångerrätten därmed försvinner. 

Vid nyttjande av din ångerrätt:
• Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet skickas till webbshop@hemochhantverk.com.
I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
• Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
• En returavgift på 99 kr debiteras.
För mer om den lagstiftade ångerrätten, se konsumentverket.

Reklamation och klagomål

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Konsumenten kan reklamera fel på produkten i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti. En produkt kan ha en garanti på ett år, men konsumenten har fortfarande rätt att reklamera produkten i tre år.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Produkter som skadats under leverans måste anmälas inom 3 arbetsdagar från uthämtad leverans för att det ska vara en godkänd reklamation.

Hur går du tillväga vid reklamation?
Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till webbshop@hemochhantverk.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
Om vi inte lyckas åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Återbetalning

Återbetalning för en returnerad vara betalas tillbaka till kundens konto inom 10 dagar. Om du har betalat via kort så återför vi pengarna till ditt konto eller om du har betalat via Faktura så reglerar vi det mot ditt saldo.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör etc. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.
Ändringar till de allmänna villkoren
Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se ec.europa.eu/consumers/odr.
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Företagsuppgifter

Hem & Hantverk i Blekinge AB
E-post: webbshop@hemochhantverk.com
Organisationsnummer: 556958-0847
Momsnummer: SE556958084701

Uppdateras senast: 2021-06-09.